Zen ja moottoripyöräilijän kunnossapito

Torstai 1.6.2017 - Max Widow

Siihen päättyi Max balkantour. Virago hajosi enkä enää korjauta. Täällä halpaa mutta liian suuritöistä. Pyörä pitäisi rahdata Vlore. 70 km matkaa.

Joten 19.06 lennän Corfu-Hki ja Virago jää Albaniaan. Lennän hymyillen 18 000 km ja 8 valtion jälkeen.

Toteutin unelmani!

end_of_journey.jpg

* Epilogi - Max Widow, palasi hetkeksi Suomeen, löysi itselleen uuden elämänkumppanin, ja he muuttivat yhdessä Albaniaan v. 2019. Hän vietti viimeiset kuukautensa Sarandë:ssa.

Max menehtyi 24.4.20. R.I.P ystävä. *

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Max Widow, Albania

GoodWillBiker

Perjantai 31.3.2017 - Toni Hynynen

Viimeisen aamun tunnelmia. Odotuksen aika on päättymässä ja huomenna pitäisi lähteä hopeisen ratsuni kanssa ajamaan. Sana ”pitäisi” koska tuolla ulkona on lunta ja tulee lisää lunta. Toivon että pääväylät sulaisi huomen aamuksi, että tosiaan pääsen lähtemään. Jännäks menee. Pakkasta on luvattu parin asteen verran. FJR ei se paras liukkaiden kelien pyörä ole ja vielä hieman outokin, koska ajanut sillä vasta sen 50 km, jos sitäkään.
Olo on kumminkin varma. Varma siinä määrin, koska kulunut puoli vuotta on ollut paikoin raskas monestakin syystä. Mutta niistä olen selvinnyt, töistäni siinä sivussa ja olen valmistautunut henkisesti ja fyysisesti tähän ajoon, olo ei voisi olla parempi.
Viimeinen päivä meneekin pyörän teippaukseen, muutamaan tapaamiseen ja lepäämiseen. Kuudelta nukustaa, että jaksanee yöllä herätä. Paljon on vielä tehtävää jotta ajot saadaan tehtyä loppuun asti, ja omat yritykset pyörisivät siinä sivussa.
mopo.jpg
Sponsori vaatteet ja varusteet ovat tulleet niin minulle kuin pyörälle. Pyörä onkin varustuksessa SupermotoCenterissä kirkkonummela, mikä tietää mitä vaadin. On aina homma pelannut sielä paikassa. Suosittelen.
Viimeisiä sponsoritarroja Scannooralta Porvoosta vielä, ja teippaukseen pyörä. Täytyypä sanoa, että kun vaaditaan joustavuutta ja täsmätoimitusta, Scannoora on jotain käsittämätöntä. Toimii kaikki tulostukseen ja printteihin tulleissa asioissa.
Kypäräksi valitsin Nolan, huomion keltainen, puhelinjärjestelmällä. Puku on Sinisalon ja alusvaatteet Rukalta. Pyörä tosiaan Yamaha FJR1300 hopeinen, mutta teippauksen jälkeen vähemmän hopeinen.
Kirjoitan huomenna lähtöpäivänäni asian, mikä on koko ajatus projektista, mitä se on ollut, mihin se on menossa ja millaista sitä on ollut tehdä. Kirjoitus on kaikille Suomalaisille ja Valtiolle. Tykätkää ja jakakaa se. Se on jo auttamista isosti. Ja tosiaan huomenna 1.4 tehkää tämä. Asiat on muututtava hinnalla millä tahansa.
Mulla on aformismini. Tee, älä selitä. Selittämällä asiat eivät tapahdu. Mä rupesin tekemään, nyt katsotaan kuinka pitkälle se kantaa.
aforismi.jpg
Kiitos kaikille Toni GoodWillBiker Reissumies Hynyne Ry

1 kommentti . Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

GoodWillBiker

Maanantai 20.3.2017 - Toni Hynynen

Maanantai

Viimeinen vkloppu lasteni kanssa. Haikea olo. Tiesin tämän tapahtuvan, mutta se on aina ollut joskus sitten ”myöhemmin”. Pusut ja halit lapsille ja eteenpäin!

lapset.jpg

Kuluneella viikolla lehdistöhaastatteluita, Radiota ja yhteistyökumppaneiden tapaamisia. Goexpolta jäi hyvä fiilis, useampi mahdollinen yhteystyökumppani.

Kuivalihakundi oli messuilla ja olinkin hetken osastolla kertomassa muille aiheesta, sekä tuotteesta. Jerkku kuivaliha tulee olemaan yks tärkeimmistä ruuista mulle matkalla.

Tällä viikolla pyörän hakeminen, tai oikeastaan moikkaaminen.. tästä lisää myöhemmin.

Vielä on omien töiden viimeisiä järjestelyitä ja varmistuksia. Hilkulle menee!

Tulevana viikonloppuna on mun ”läksiäisjuhlat” meikäläisen ravintolassa, joten merkkaappa kalenteriin ja tule paikalle!

25.3.2017. Klo 16 alkaen; Tolkis Corner, August eklöfintie 3, 06750 Tolkkinen Porvoo.

Tässä olisi kiva tavata paljon pyöräilijöitä ketkä suporttaa GoodWillBikeria. Paikalla myyntiartikkeleita ja muuta kivaa ohjelmaa! Tuu paikalle!

Nyt liikkeeseen ja kokeilemaan varusteita.

Ja hei.. Mä etsin yhteistyötä monella eri saralla, joten jos haluat tulla mukaan tekemään muutosta, soita tai laita viestien.

Kiitos.

Toni GoodWillBiker

kuivaliha.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

GoodWillBiker

Maanantai 13.3.2017 - Toni Hynynen

Aika rientää. Ajokuvioita ja sponsorien tapaamisia ja jo mukana olevien tapaamisia. Kiirettä on joka paikkaan ja päivät venyy poikkeuksetta pitkiksi. Olo on kumminkin mitä mainion ja virtaa riittää!

Ajoreittejä tehdessä ja viimeisiä omia töitä saan lopeteltua, joten saan keskittyä loppu ajan vain itse hankkeeseen, suoritukseen ja sen valmisteluun.

Haastatteluita on radiossa tulevan viikon ajalta parin kappaleen verran:

Radio Suomi 16.3 Startaten klo 19, Live veto.

Radio Rock 24.3.Startaten klo 9 Live veto.

Lehtihaastatteluita on tasaisesti, samoin isompien mahdollisien sponsoreiden tapaamisia. Pyöräneuvotteluita käydään parhaillaan ja näyttääkin, että saamme yhteistyöhön erään pyörämerkin, siitä vielä myöhemmin.

Tänään oli isompi tapaaminen @meemimestarit kanssa ja suunnittelua Somen näkyvyydestä. Tärkeä henkilö kun olen poissa. Huomenna videoo ja kuvaa asiasta missä tämä hanke ottaa asteen verran syvempää merkitystä vielä muhun.

Yrittäjät ja vaikuttajat! Oletko miettinyt markkinointibudjettia, ja mihin sitä käyttää. Se mitä GoodWillBiker voi tarjota näkyvyyden osalta on asteen verran isompaa. Näkyvyys on Suomesta aina koko Eurooppaan asti. Yli puoli vuotta!

Olen tekemässä muutosta ja muutos alkaa NYT!

Hyppää mukaan kyytiin ja ota yhteyttä miten sinä voisit hanketta auttaa.

Kiitos Toni GoodWillBiker

meemimestarit.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

GoodWillBiker

Torstai 2.3.2017 - Toni Hynynen

Projektin ajamisen ajankohta senkun lähestyy. Mieli virkeänä eteenpäin.

Olen ruvennut jopa odottamaan että milloin pääsee pyörän päälle. Paljon uusia kasvoja, paljon neuvotteluja. Tekemistä riittää.

Tämän viikon alku menee neuvotteluissa, loppu viikko käytännön töissä. Paljon harjoituksia, viimeisen kuukauden suunnittelua.

Huhhuh.. kohta startataan! Huikeeta!!

@Toni

toni_treenaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

GoodWillBiker

Torstai 9.2.2017 - Toni Hynynen

MP messujen tekeminen ja järjesteleminen kaiken muun työn kiireen keskellä oli haastavaa, mutta siistiä.

Tuli onnistuttua, tuli myös tehtyä virheitä. Virheet painaa mun mieltä aina, mutta näistä otan opiksi! MP messut oli nasta vkloppu. Ihmisiä tuli paljon mua moikkaamaan ja saimme kerrottua ihmisille paljon hankkeesta. Ja nimenomaisesti, MIKSI.

Kolme päivää meni nopeasti ja uusia yhteistyökumppaneita löytyikin mukavasti. MP messuista jäi hyvä ja vahva fiilis, minne ensi vuonna uudestaan.

Hanke menee vahvasti eteenpäin ja uusia yhteistyökumppaneita tulee tasaisesti. Muutaman pääyhteistyökumppaneiden kanssa neuvotteluja.

Lähtö lähenee, mutta fiilis sen kuin paranee. Päivä päivemmältä mulle tulee vahvemmaksi oma fiilikseni, että tämä on elämänmittainen työni mitä mun pitää tehdä! Tekeminen millä asioihin saadaan tekoja, ei selityksiä.

GoodWillBiker

uusitoni.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

Zen ja moottoripyöräilijän kunnossapito

Torstai 2.2.2017 - Max Widow

01. 02. Max teki 5+5 vuoden vuokrasopimuksen uudesta kodista. 18 kk asumista toisten kodeissa ohi. Minun huonekalut. Minun koti. Joten Himare nyt loppusijoituspaikkani.

Ja samaan syssyyn mopo hajosi. Jouduin kuljettamaan pakettiautolla vuorten yli Vloreen. Korjaamo HD mutta asentaja huippu. Rakensi sorvilla puuttuvat osat. Työtä 4 t ja koko veloitus 100e.

Vaikein osuus kuitenkin edessä. Kotimatka mopolla vuorten yli. 2000 m korkeutta. Lunta ja jäätä. Siitäkin selvisin.

Ohessa kuva kodistani.

uusikoti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Max Widow, Albania

Reissumies Hynyne

Perjantai 27.1.2017 - Toni Hynynen

Perjantai. 27 päivä ja viikko MP messuihin. Kaikessa kiireessä mennyt aika, mutta projekti mennyt vahvasti eteenpäin!
Muutamia isoja nimiä mahdollisesti tulossa mukaan hankkeeseen. Messusuunnittelun viimeisiä hiontoja, päätöksiä materiaaleista jne.
Reittisuunnittelua tulevalle kesälle aloitettiin eilen ja sitähän riittää. 21 ajoa, reittejä moninkertaisesti.
Tänään joka tapauksessa erilainen päivä, koska ravintola vuoro ja sielä mahdollisuuksien mukaan reittejen katsomista ja markkinointia.
Kaikille Steel Riders Dreams ja Good Will Biker sanalla varustettuja ihmisiä odottaa kahveet on the house by Tolkis Corner! Päivän läpät heitän varmasti ja isken tarinaa.. Tervetuloa! August eklöfin tie 3, 06750 Porvoo
toni_27.1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

Reissumies Hynyne

Perjantai 20.1.2017 klo 6:33 - Toni Hynynen

Tänään silmät aukesivat varhain ja liikeelle lähtö tapahtuikin hyvissä ajoin. Aamulla jumppapaikalle moikkaamaan tukijaamme, Ammattilaisvapaaottelija Marcus "Caveman" Vänttistä. Kuulumisien vaihdot, hieman kuvauksia ja reeniajan sopimista.

Matka jatkui syömisen jälkeen pitkään puhelinpalaveriin. Markkinointia paljon sekä MP messujen suunnittelua. Hyvä päivä ja paljon saatu tänään aikaan.

Huomenna päivä uusi ja otetaan viikon viimeiseen arki päivään tehot 110% käyttöön.

Viikonloppu pyhitänkin lapsilleni, aikaa kun niille ei voi koskaan antaa liikaa

caveman_marcus.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

Reissumies Hynyne

Perjantai 13.1.2017 - Toni Hynynen

Tahti kiihtyy mitä pidemmälle menemme kohti kevättä. Kaks puoli kk aikaa laskettuun lähtöön. Keleistä riippuen tottakai, jos pakkasta ja lunta, siirretään lähtö vähä tuonnemmaksi.

Täypäiväisesti tällä hetkellä projektia tehdessä. On huikea nähdä miten hyväntuulisia ihmiset ovat kun projektista kertoo. On kiva tehdä, se antaa voimaa.

Valmistautumiset salilla, lenkillä ja Fibacon kehonhallinan kautta sujuu erinomaisesti ja kondis senkun paranee. Nyt ollaan saatu peruskunto hyväksi ja nyt sitä vahvistetaan. Haasteista kun tykkään, Suomi 100 vuotta haasteeseen osallistuin 100 punnerruksella lapsien kovalla kannustuksella.

Pyörävalmistajan puheille ensi viikolla, samoin laukkuvalmistajan. Asiat rupevat loksahtelemaan paikoillaan.

vanessa_riki.jpg

Kuva: Vanessa Riki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

Reissumies Hynyne

Torstai 5.1.2017 - Toni Hynynen

Aamusta heräten virkeänä kylmään pakkaspäivään. Nukuin poikkeuksellisesti vähän pidemmät yöunet ja mieli virkeänä, sekä hyvällä fiiliksellä tehden projektin eteen duunia. Viimeisiä hiontoja Mediakorttiin. MP messujen suunnittelua ja Ironbutt ajokordinaattorin kanssa vaihdetaan päivän läpät. Myöhemmin tänään hallituksen kokous.

Hyvää torstai päivää just sulle!

toni_12.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Hyväntekeväisyys, Koulukiusaaminen

Zen ja moottoripyöräilijän kunnossapito

Torstai 22.12.2016 - Max Widow

Rauhallista Joulua kaikille motoristeille!

Ohessa minun Joulupuu ja lahja joka piti kyllä ostaa itse.

martinjoulu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily, Max Widow, Albania

Mistä moottoripyöräilyssä on kyse?

Keskiviikko 21.12.2016 - SRD

Olen seurannut, pitkin vuotta, eri motoristiforumeilla käytyjä väittelyitä mitä ihmeellisimmistä asioista. Kiistellään siitä, mikä pyörä on nopein, kaunein, paras.

Onko telttamajoitus aivan hanurista ralleissa. Vanhan liiton baikkerit kun ei hotelliin astu, saatikka suihkuja tarvitse. Toinen puoli vaatii tasoa ja ovat valmiita maksamaan siitä.

Toisille on tärkeintä kulkeminen, he haluavat panostaa pyöränsä mukavuuteen, on kahvalämppärit ja pappatuulilasi. Toisille tärkeintä on se, että pyörä on katu-uskottavan näköinen ja sillä pääsee osallistumaan ralleihin, kunhan ne eivät ole liian kaukana, koska ajo-ominaisuudet ovat näissä silmäterissä harvoin huippuluokkaa. Osalle pyörien rakentelu on se juttu, toiset ulkoistavat kaikki remonttihommat.

Toiset etsivät uusia upeita maisemia, ja nielevät kilometrejä pyörällään ajaen. Toiset pysäköivät pyöränsä rallialueelle ja viettävät mahtavia iltoja, kosteitakin sellaisia, lajikumppaneidensa kanssa. Osa haluaa tutustua uusiin ihmisiin, osa pitäytyy tiukasti omassa porukassa, kerhon tai yhdistyksen joukoissa. Toisille vauhti on tärkeintä, toisille leppoisa eteneminen.

Kuka määrää mikä on ainoa oikea tapa harrastaa moottoripyöräilyä?

On jo Suomen taloudenkin kannalta hyvä juttu, että emme ole kaikki samanlaisia. Miksi nämä asiat sitten aiheuttavat jatkuvasti riitelyä, ja motoristiryhmistä eroamisia tulikivenkatkuisten saatesanojen myötä. Miksi jotkut ihmiset kuvittelevat, että jonkun puolitutun tai ihan tuntemattoman ihmisen valinnat vaikuttaisivat hänen omaan elämäänsä jollain lailla.

hdcf_ralli_2016.jpg

Keneltä se on pois, jos joku haluaa ostaa geelipenkin matkamukavuutta edistämään, tai herätä teltassa joka on puolillaan vettä aamulla.

Moottoripyöräilyssä, kuten elämässä, on kuitenkin vielä valinnan vapaus. Tärkeintähän tässä harrastuksessa -toisille elämäntavassa, on se, että nauttii siitä mitä tekee. Eikö yksi syy ajamiselle ole se pään tyhjentäminen, se että olet siinä yhtä koneesi kanssa, kenenkään ja minkään häiritsemättä. Voit ajaa yhdessä, mutta olet silti yksin. Sinulla on vapaus valita suunta johon kuljet, tai ehkä ajat mieluummin letkassa ja nautit siitä, että joku muu määrää suunnan, ja voit vain ajaa. Moottoripyöräillessä ei tarvitse aina olla määränpäätä, on täysin hyväksyttävää vain ajella.

Keskustelu, ja väittelykin, on osa tätä harrastusta ja totta kai jokainen on ylpeä omasta pyörästään, ja sen merkistä. Pieni ”keuliminen” kuuluu asiaan ja on lähinnä huvittavaa. Mutta kun se viedään tasolle, jossa toisten valinnat tyrmätään ns. julkisessa keskustelussa, mennään mielestäni sen ”bikers code” rajan yli niin että humahtaa. Väitän, että useimmat meistä pysähtyisivät tienpäällä auttamaan toista motoristia, riippumatta siitä, minkä merkkisellä pyörällä hän on liikkeellä. Sehän on kunnia asia. Miksi sitten osa meistä muuttuu täällä nettimaailmassa suvaitsemattomiksi ”kaikentietäjiksi”, jotka julistavat periaatteitaan, aiheuttaen vain pelkkää mielipahaa ja riitoja.

Turku.jpg

”Bikers code” – no, tästähän on monta tulkintaa, mutta päällimmäiseksi kohoaa yleensä pari periaatetta: ”you have to give to get” sekä ”respect”. Eli anna niin saat, ja kunnioita.

Moottoripyörällä, tienpäällä, jokainen laittaa oman henkensä alttiiksi monelle sellaiselle muuttujalle joista autoilijat saatikka jalankulkijat, eivät edes tiedä. Jos tekee kadulla gallupin, kuinka moni uskaltaisi hypätä moottoripyörän puikkoihin, tai edes takapenkille, ei kovin montaa löydy. Eikö se jo kerro meistä jotain, riippumatta siitä miten haluamme tätä harrastusta toteuttaa, eikö se jo itsessään ole kunnioitettavaa?

Vanha konkari, aloittelija, matkapyöräilijä, pikakiitäjä, tuunausmestari… mitä jos annettaisiin jokaisen olla sitä mitä haluaa, ja kunnioitettaisiin sitä, että ollaan kaikki tämän mahtavan harrastuksen ”oman elämämme” asiantuntijoita.

Hyvää tulevaa kautta 2017 kaikille motoristeille!

SRD

Daytona_3.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily

Suomalainen Motoristi

Torstai 18.2.2016 - SeFin

Suomessa moottoripyöräily ei ole ympärivuotinen harrastus, kuten niin monessa muussa maassa. Onko se siksi meillä niin erityislaatuista?

Suomalaisella motoristilla on kaksi eri persoonallisuutta; talven puurtaja, joka ei puhu saatikka hymyile kellekään vastaantulijalle, ellei kohtaaminen satu tapahtumaan moottoripyöräkerhon tiloissa. Ei tulisi mieleenkään avata keskustelua, siinä autoa tankatessa, kun räntää sataa samalla niskaan.

Talvella pukeudutaan omaan "virkapukuun" ja käyttäydytään roolin mukaisesti. Salaa käydään netissä haaveilemassa tulevasta kaudesta, mutta eihän siitä voi kenenkään kanssa puhua, koska ystäviä (jotka eivät ole motoristeja) ja sukulaisia se ei pätkääkään kiinnosta. Puurtaja haluaa kuitenkin tulla kutsutuksi talvellakin kylään, ja pitää siis haaveet sisällään tai jakaa ne korkeintaan puolisonsa kanssa.

Keväällä, tämä arjen puurtaja, herää eloon samaan aikaan luonnon kanssa. Puheliaisuus ja sosiaalisuus lisääntyvät. Puurtaja tuntee sydämessään iloa, jonka luuli jo kadottaneensa talven tuiskuihin. Viimeistään kevättalven moottoripyörätapahtumissa kohtaa tuttuja kasvoja, joiden kanssa saa keskustella juuri siitä aiheesta mistä haluaa – moottoripyörät. Elämä alkaa taas!

Alkuun keskustelu on vaikeaa, koska sitä ei ole harrastanut viimeiseen puoleen vuoteen, mutta hetken kuluttua puurtaja alkaa löytää taas kesäminänsä. Viimeistään silloin, kun saa vetää motoristivaatteet päälleen, laittaa kypärän päähänsä ja istahtaa moottoripyöränsä penkkiin ja lähteä – vihdoin, sille kevään ensimmäiselle ajelulle, puurtaja on kadonnut.

Tämän ajon aikana puurtajan tilalle on ilmestynyt vähintään pari senttiä pidempi, säteilevä, hymyilevä, sosiaalinen seuramies tai nainen, joka alkaa höpöttämään ihan tuntemattomien ihmisten kanssa bensa-asemalla, kaupassa tai istahtaa jopa samaan pöytään baarissa. Ehtona tietenkin, että vastapuolesta on luettavissa joko motoristivaatetuksen, tai edes mainos T-paidan perusteella heimoveljeyden tunnusmerkit.

Suomalaiset motoristit ovat kaikkien ammattialojen ihmisiä; opiskelijoita, duunareita, yritysjohtajia tai eläkeläisiä, he asuvat eri puolilla maata ja harrastavat muuten täysin eri asioita, heidän elämänsä ovat erilaisia.

Nämä ihmiset eivät välttämättä koskaan kohtaisi toisiaan, ystävystyisi, jakaisi mielipiteitään ja rikastuttaisi näin elämäänsä – jos eivät olisi motoristeja!

suomalainen_motoristi_blogi.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moottoripyöräily