Lauran Tarakalla

Lauran tarakalla -blogin kirjoittaja on Laura Lehtinen, 28-vuotias tamperelainen motoristipersoona.

Päivätyökseni hän tekee mielenkiintoista
asiantuntijatyötä pankissa. Vapaa-aikanaan hän matkustelee maailmalla, usein juuri moottoripyörällä.

- Aloitin moottoripyöräilyn ollessani 20-vuotias,

jolloin ajoin moottoripyöräkortin ja hankin ensimmäisen moottoripyöräni, Honda CBR 600cc. Mopolla olen huristellut 15-vuotiaasta lähtien, ja silloin kipinä
syttyi Honda Derbin selässä, Laura kertoo.

- Ajan tällä hetkellä 600 kuutioisella Honda CBF:llä. Pyörässä on erinomainen ajoasento, ei ota selän eikä käsien päälle pitkälläkään matkalla. CBF on juuri sopivan korkuinen ja painoinen, jolloin pyörä on helppo hallita. Pyörä onkin monien naiskuskien suosiossa, ja sopii erinomaisesti vaikka ensipyöräksi uudelle motoristille.

Jos saisin valita minkä tahansa moottoripyörän, ottaisin BMW GS 700-850cc:n, johon otin ajotuntumaa viimeisimmällä ulkomaan moottoripyöräreissullani Toscanassa viime syksynä.

Toscanassa syksyllä 2019

Laura on harrastanut moottoripyörämatkailua paljon Suomessa, ja ulkomaillakin kahdeksan maan verran: Viro, Latvia, Venäjä, Valko-Venäjä, Italia, Espanja, Saksa ja Itävalta.

- Aloitin moottoripyörämatkailun maaliskuussa 2018 PeterPanBiken naisten reissulla Espanjan Andaluciaan, ja jäin heti koukkuun!

Espanjan Andalusiassa vuonna 2018. Ajoretkellä Juzcarin kylässä.

"Moottoripyöräilyssä parasta on vapauden tunne ja vauhdin huuma. Olen mutkateiden nainen, joten minua et löydä 3-tieltä kuin korkeintaan kotimatkalla kaatosateen yllättäessä. Ajaessa unohtuu arki ja ajelu on erinomainen tapa tyhjentää pää arkihuolista. Yhdenkin päivän reissu tuntuu kuin olisi ollut useamman päivän lomalla"

Mistä löytyy sinulle mielisimmät ajoreitit?

- Voi miten vaikea kysymys! Italiassa on ehkä kauneimmat maisemat mitä olen nähnyt ja upeimmat tiet, mutta Venäjällä ajamisessa on oma juttunsa. Venäjä on niin valtava maa, kulttuuriltaan ja historialtaan mielenkiintoinen ja rikas. Maahan pääsee tutustumaan täysin erityisellä tavalla moottoripyörän selässä.

- Tällä hetkellä mieleni tekee palata eniten Venäjälle, sillä siellä on vielä niin paljon paikkoja näkemättä ja kokematta. Venäjällä on myös omanlaistaan seikkailuhenkisyyttä, vaikka ollaankin niin lähellä Suomea.

- Varattuna minulla on matka Venäjälle, Laatokan ympäri. Ensi vuonna lähden USA:han legendaariselle Route 66:selle, ja ensi kesänä Lady's Imperial Russia-matkalle Karjalaan.

- Kotimaan lempireittejä on monia. Ajelin juuri viime viikonloppuna Taikayöntietä, ja se oli yhtä ajamisen riemua. Vakkari kaudenaloituspätkäni on Kangasalta Valkeakoskelle Kaarina Maununtyttären tietä. Tie on tuttu jo mopovuosilta, ja siellä on kiva viritellä kantit oikeisiin kulmiin tulevalle kesälle.

- Ajelen pääsääntöisesti perheenjäsenteni kanssa. Olisi kyllä kiva löytää rento naisporukka Pirkanmaalta, jonka kanssa lähteä ajelemaan!

"Maltti on valttia. Ei kannata leikkiä parempaa kuskia kuin on, ajotaito ja varmuus tulevat kilometrien karttuessa. Kannattaa hankkia kunnon ajovarusteet, vaikka ei heti investoisi niitä parhaimpia ja kalliimpia, mutta kypärän on oltava uusi. Kypärään kannattaa satsata, se on suojavarusteista se kaikkein tärkein."

- Moottoripyöräily on mahtava harrastus ja kannustankin kaikkia siitä haaveilevia naisia tarttumaan unelmiinsa heti, eikä sitten viisikymppisenä, tai eläkkeelle jäädessä.

- Moottoripyörällä kannattaa myös lähteä rohkeasti ulkomaille, se on ainutlaatuinen tapa matkustaa.

- Jos vielä pohdit minkälaisen pyörän ostaisit, käy sillä välin lukemassa matkavinkkejä sekä juttuja moottoripyörämatkoistani:

Laura 2020