Timantiksi en ehkä kutsuisi. Mutta käyttökelpoinen puolijalokivi kyllä. Nyt ympärivuotisessa arkikäytössä Kroatiassa. Sillä kauppamatkat ja sunnuntaicruisailut sujuvat leppoisasti. Ikää 21 vuotta ja 42 000 km.

Ostin uutena ensimmäisen Virago 535 muistaakseni 1988? Ja ehdin ajaa sillä parituhatta km, kunnes kahvilan parkkipaikalla katselin kuinka mies meni Saabiin repsikan puolelta tarkoituksena ottaa virta-avain pois. Käänsi väärään suuntaan ja peruutti Saabin takanaan olleen Viragon yli. Kirjaimellisesti. Lunastukseen meni Virago ja maassa oli vain uusi Virago 1000 joten siitä pyöräni ja pettymykseni.

Se oli ihan liian löysä makuuni. Pehmeä jousitus ja ajotuntuma yleensä edelliseen verrattuna. Olihan tehoa enemmän mutta oli painoakin. Joten käytännön suorituskyvyssä ei konkreettista eroa. Ainoa hyvä puoli 1000 oli että on ainoa laite josta sain myyntivoittoa. MP-vero oli noussut joten sain siitä enemmän myydessä kuin olin maksanut. Siksi seuraava pyöräni ja todennäköisesti viimeinen on tämä musta 535.