Retki ja letti - Retkiletti, se olen minä!

Rapeat 25 vuotta sitten ihana, edesmennyt pappani auttoi rahallisesti minua ostamaan ensimmäisen moottoripyöräni. Se oli valkea, punaisilla ja sinisillä teippauksilla siunattu Yamaha 350rd. Nyt on viides mopo menossa ja edelleen tuntuu yhtä hyvälle kuin se ekakerta!

Tietenkin, kun lapset olivat pieniä, se rajoitti kulkemista. Mutta 10 vuotta he istuivat ja leikkivät nukeilla ”kanahäkissä” eli sivuvaunussa. Sen jälkeen muksut ovat vuoroon istuneet takana tarakalla, ja nyt heitä ei enää saa äidin mukaan reissuihin.

Kilometrejä on kertynyt kesäisin vaihtelevasti. Olen hyvin retkihenkinen, ja nyt kun tytöt eivät enää kulje matkassa, olen kolme edellistä kesää kulkenut mopolla koko kesän ja retkeillyt. Pohjois-Norjassa, Keski-Norjasta ylös, ja tänä syksynä toteutin pitkän haaveeni ja ajelin neljä viikkoa Euroopassa.

Moottoripyöräily on minulle henkireikä ja elämäntapa, ja vaikka kuljen yleensä aina yksin, niin olen tämän harrastuksen myötä saanut ihania uusia tuttavuuksia ja ystäviä niin miehistä kuin naisista. Kiitos teille!

Nyt haluaisin jakaa joitakin reissuja teidän kaikkien
kanssa, jos vaikka näistä olisi teille jotakin hyötyä. Olen tähän koonnut vinkkejä reiteistä, majoituksista (näistä aika vähän, kun niin paljon yövyn teltassa) nähtävyyksistä ja muista sellaisista.

Ai niin, nyt siis ajan Suzuki Marauder 800 kuution enkä
omista navigaattoria, vaan tykkään liikkua kartan avulla. Tosin nyt kesällä Euroopassa, kun ajelin suurkaupungeissa ja etsin varattua majapaikka, mietin, että siinä hommassa se olisi hyvä. Aikaa meni tuhottoman paljon kun pysähtyi lukemaan karttaa.

Retkiletti

Matkat: