NAISMOTORISTIT - EDELLEEN KASVAVA RYHMÄ

06.02.2019

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestetyillä MP19 messuilla kävi 57.000 moottoripyöräilystä kiinnostunutta. Yhä useampi kävijä oli itse ajava nainen.

Moottoripyöräilyn maailmassa naiset on totuttu näkemään takapenkkiläisinä, tai jos ajavatkin, niin kiltisti sitten vaan siinä miehen perässä. Nyt on muutosta näköpiirissä, monet naiset aloittavat harrastuksen, hankkivat pyöränsä ja varusteet itse, ja ajavat juuri siellä missä huvittaa.

Ajovarustekaupat ovat hiljalleen alkaneet tiedostamaan tämän, tosin naisten valikoima on edelleen huomattavasti miehiä suppeampi, mutta parempaan päin sentään ollaan menossa.

Moottoripyöräkaupoissakin kannattaisi kouluttaa henkilökunta huomioimaan myös ovesta sisään kävelevät naiset. Usein nainen on valmis panostamaan myös rahallisesti uuteen harrastukseensa.

Kotimainen moottoripyörämatkanjärjestäjä PeterPanBike on ottanut naiset huomioon, ja suunnitellut matkoja juuri tälle kohderyhmälle.

- Perinteisillä matkoillammekin toki naisia on ollut aina, ja monille nämä niin sanotut sekamatkat sopivatkin hyvin. Moni nainen haluaa edelleen matkustaa oman miehensä kanssa.

Nyt olemme kuitenkin lanseeranneet naisten omat Lady’s moottoripyörämatkat, kertoo PeterPanBiken matkanjohtajana toimiva Riitta Tynkkynen. Matkamme on tarkoitettu naisille, joilta esimerkiksi puuttuu ajokaveri joka lähtisi ulkomaille, tai joka haluaa lähteä matkalle ystävänsä kanssa, ja arvostaa valmiiksi suunniteltua ohjelmaa. Sekä heille, jotka eivät jaksa aina ajaa siellä miesporukan hännillä.

- Olemme kyselleet naisilta millainen olisi täydellinen ajopäivä, ja se harvoin on se, millaiseksi se yleensä miesporukassa muodostuu; ajetaan aamusta iltaan, ja ainoat pysähdykset ovat bensa-asemilla. Naiset arvostavat kohtuullisia ajokilometrejä, joiden aikana ehtii tutustumaan nähtävyyksiin, ottamaan valokuvia, ja käymään kiireettä syömässä.

-  Lady’s -matkoillamme, asumme mukavasti samassa paikassa koko viiden päivän matkan ajan. Ajopäiviä on kolme, joiden aikana kiertelemme pikkukyliä Espanjan Andalusiassa tai Italian Toscanassa. Kohteessa ehtii käydä myös shoppailemassa ja rentoutumaan uima-altaalla auringossa. Täydellinen yhdistelmä rentoutumista ja seikkailua. Matkamme on pieni irtiotto arjesta keväällä tai syksyllä. Mukaan voi lähteä yksin tai ystävän kanssa.

Naismotoristeissakin on eroja, tietenkin, mutta kaikille ei ole tärkeintä kilometrien määrä, vaan niiden laatu, ja turvallisuus. 

Siinä missä takapenkillä viihtyviäkin naisia edelleen on, ja tulee aina olemaan, itse ajavat naiset ovat jatkuvasti kasvava ryhmä. Tämä porukka on valmis ottamaan, miesten tavoin, kaiken irti lyhyestä ajokaudesta Suomessa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia niille yrityksille, jotka tiedostavat sukupuolien väliset erot tässäkin lajissa. 

Suomessa toimii jo monia naisten moottoripyöräkerhoja ja yhdistyksiä, sekä Facebook ryhmiä, jotka ajavat naismotoristien asioita. Kynnys aloittaa harrastus on madaltunut, koska vertaistukea löytää helposti.

Naismotoristit ovat, kuten miehetkin, eri ikäisiä, eri aloilla työskenteleviä, harrastuksestaan nauttivia ihmisiä. He ovat vaimoja, äitejä, mummoja, sinkkuja, eronneita ja leskiä, mutta heillä on yksi yhdistävä asia; he ovat löytäneet moottoripyöräilyn nautinnon, vapauden ja hetkessä elämisen jalon taidon.

SRD2019

 

12.05.2020MOOTTORIPYÖRIEN KOEAJOJA KOKO KEVÄÄN JA KESÄN
03.02.2020MP-Messuilla tänä vuonna yli 55.000 kävijää
23.01.2020MP 20 -MESSUILLA TAAS KAMAPÖRSSI
22.10.2019MP-MESSUT HAKEE MISS MP20 -KISAAN EHDOKKAITA
28.06.2019MP 20 -MESSUT JÄRJESTÄÄ MOTORISTIEN BÄNDIKISAN
27.05.2019SUURET KOEAJOPÄIVÄT TARJOAVAT KOEAJOON 100 MOOTTORIPYÖRÄÄ
06.02.2019NAISMOTORISTIT - EDELLEEN KASVAVA RYHMÄ
25.01.2019MP 19 -MESSUJEN KOEAJOPYÖRÄT ON JULKAISTU
14.01.2019MORSIAN TULEE MP-HÄIHIN MOOTTORIPYÖRÄPOLIISISAATTUEESSA
10.01.2019MISS MP19 FINALISTIT JULKAISTU

Siirry arkistoon »